Ktorú kávu nájdete u nás ?

  • Brarília Santos

Vyznačuje sa mohutným telom a komplexnosťou. Brazílska káva je orechová, sladká, s nízkym obsahom kyslosti, vytvára neobyčajné horko-sladké a čokoládové chute. Je charakterická bohatou penou a mohutným telom.

 

  • Kolumbia Supremo

Kolumbíjska káva je známa po celom svete svojou jemnosťou a príjemnou miernou chuťou. Má stredné telo a jasnosť. Je ručne zberaná a spracovávaná mokrou cestou, aj preto sa vyznačuje jemnosťou. Káva je po očistení 30 hodín fermentovaná a následne vysušená na slnku.

 

  • Kostarika Tarrazú

Káva z Kostariky predstavuje veľmi ucelenú a vyváženú kávu vo všetkých smeroch, preto je nazývaná aj ako klasická šálka kávy. Je zamatovo jemná s bohatou, mierne kyslastou chuťou. Má citrusovo - ovocné tóny, často i čokoládové, v dochuti jemne korenisté. Najlepšie je z oblasti Tarrazú.

  • Guatemala Antigua Los Volcanes

Jedna z najlepších káv. Harmonické, jemne ovocné espresso. Jej chuť je čistá a vyvážená, s citrusovými a čokoládovými tónmi. Antigua je najstarší a najznámejší región kávy v Guatemale.

  • India Monsooned Malabar AA

Káva s výraznou chuťou, dobrým telom, jemnou kyslosťou a výraznou arómou. Indická monzúnová káva predstavuje unikát medzi svetovými gurmánskymi kávami. Je pripravovaná špeciálnymi postupmi prania, sušenia a skladovania počas monzúnov. Samotná zelená káva je charakteristická bieložltou farbou.

  • Nicaragua Shg AAA

Káva s typickým stredoamerickým profilom. Má stredné telo a stredne vyvinutú aciditu. Podobne ako guatemalské kávy často obsahuje čokoládové tóny. Je to veľmi dobre vyvážená káva.

  • Mexiko Topacio Tapacula Chapas

Táto káva je mimoriadne jemná, s miernou aciditou, výrazne sladká s čokoládovými tónmi. Vrelo odporúčame pre milovníkov sladších káv stredoamerického typu.

  • Dominikánska republika Barahona AA

Je podobne ako Blue mountain zástupca karibských káv, a teda jemná, sladká a vyvážená káva. Pochádza z ostrova Hispaniola, ktorý zdieľa Dominikánska republika a Haiti. Napriek svojim nesporným kvalitám a karibskému pôvodu má stále veľmi príjemnú cenu.

  • Etiópia Harrar

Káva z pravlasti kávy. Jemná a vzácna káva s príchuťou tmavého ovocia, mierne korenistá. Etiópska káva sa vyznačuje najnižším obsahom kofeínu. Praná káva z regiónu Sidamo je jemná ovocná zo stredným telom, kým nepraný Harrar, považovaný za matku všetkých káv, má telo mohutné a zaujímavú divokú chuť.

  • Keňa Josra

Káva z Kene má plnú a bohatú chuť s výraznou aciditou. V chuti sa objavujú ovocné, mierne korenisté a vinné tóny. Je najjemnejšou východoafrickou kávou. Spracovávaná je mokrým procesom, čo ju radí medzi takzvané "milds". Je charakteristická pestovaním na sopečnej pôde.